Vodafone activeert 4G netwerk

In (licht)paars de gebieden waar Vodafone 4G beschikbaar is

In (licht)paars de gebieden waar Vodafone 4G beschikbaar is

Deze maand worden alle klanten van Vodafone met een Red abonnement aangesloten op het 4G netwerk van de mobiele provider. Vodafone stelt 4G mobiel internet beschikbaar op verschillende plaatsen in Nederland, waaronder de grote steden in de Randstad. Zie hiervoor de dekkingskaart hiernaast, de lichtpaarse gedeeltes hebben 4G dekking.

Wie vanaf maandag een nieuw Vodafone Red mobiel abonnement afsluit, kan direct gebruikmaken van 4G mobiel internet. Bestaande klanten worden in de loop van de maand augustus aangesloten.

Met 4G mobiel internet worden in theorie snelheden tot 50 Mbps belooft, in de praktijk zal dit volgens de mobiele provider uitkomen op 10 tot 15 Mbps. Dit is nog steeds een stuk sneller dan 3G. Vodafone doet overigens in aanvulling op de uitrol van 4G ook een update van haar 3G netwerk, waardoor deze ook hogere snelheden biedt.

Vodafone gebruikt zowel de 800 MHz als de 1800 MHz frequentie, waardoor in tegenstelling tot KPN bij Vodafone ook met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S3 en de Apple iPhone 5 telefoons gebruik kan worden gemaakt van 4G.

Klik hier voor een compleet overzicht van 4g toestellen