De iPhone 6 plus vs Samsung S6 Edge

Samsung en Apple. Het zijn de laatste jaren elkaars grootste concurrenten geworden op het gebied van het ontwikkelen van smartphones. Het ene jaar is Samsung de winnaar en het andere jaar Apple. Wij zullen voor u de twee nieuwste modellen tegenover elkaar zetten en deze met elkaar vergelijken. Het zal gelijke strijd worden, want beide ontwikkelaars hebben weer een knap staaltje werk geleverd.

Het scherm

Samsung staat erom bekend voor zijn prachtige en betrouwbare beeldschermen. Dat hebben ze ook deze keer weer laten zien. Het scherm van de Edge loopt aan beide zijkanten af, zodat het bekijken van video’s een betere ervaring met zich meebrengt. Hiernaast is het scherm gemaakt van het zogenoemde Gorilla Glass 4, wat zeer sterk is en krasbestendig.

Apple doet dit op een geheel eigen wijze. Zij gebruiken Retina HD schermen, wat op papier niet kan opboksen tegen de schermen van Samsung. In de praktijk is het echter een ander verhaal. Dit komt doordat het scherm van de iPhone een stuk dunner is een hierdoor is het zicht op het scherm zeer goed.

Camera

De camera van de iPhone onderscheidt zich over het algemeen door het gebruiksgemak en het maken van veel foto’s in de korte tijd. Ook de kwaliteit van de camera bij weinig licht is zeer goed. Voorheen kon geen één smartphone producent hieraan tippen, tot Samsung.

Samsung wil Apple op alle gebieden voorbij streven en dus ook op het gebied van de camera, wat ze aardig gelukt is. Gebruikers van een Apple smartphone moeten het doen met een camera van 8 Megapixel terwijl een Samsung gebruiker te maken krijgt met een 16 Megapixel camera. Zowel bij veel als weinig licht, zegt Samsung dat zij beter zijn dan Apple. Dit is echter niet precies bepaald en het hangt dus van de gebruiker af.

Prijs

De prijzen van de losse toestellen verschillen vrijwel niks van elkaar. Op het gebied van een abonnement is dit echter wel anders. Over het algemeen ligt de prijs, afhankelijk van de grootte van het abonnement, bij Samsung een aantal euro’s lager. Een iPhone 6 plus abonnement is dus vergeleken met die van een S6 Edge een tikkeltje duurder.