Alles over sim only

Een sim only abonnement is een los abonnement zonder toestel. Het bestaat alleen uit een simkaart met hierop een vast aantal belminuten en GB aan internet. Wanneer u een telefoon ter beschikking heeft is het dus uiterst geschikt om een sim only abonnement af te sluiten

De voordelen

Het grootste voordeel van een sim only abonnement is de prijs. Deze ligt een stuk lager als bij een abonnement in combinatie met een telefoon. In de meeste gevallen word er bij een abonnement in combinatie met een telefoon korting gegeven op de prijs van het toestel. Veel providers geven bij een sim only abonnement u een korting op het maandelijkse bedrag. In sommige gevallen kan deze korting zelfs oplopen tot de helft van het normale tarief, wat dus een grote financiële meevaller met zich meebrengt.

Aanbieders

Er zijn tegenwoordig tal van sim only aanbieders. Sim only vergelijken en de aanbieders hiervan is het meest geschikt om tot een goed abonnement te komen, welke past bij uw eigen wensen en behoeften. Heeft u geen idee welke provider u in de hand moet nemen? Ga langs één van de vele fysieke winkels en vraag hier wat extra informatie aan.

Wie schaft het aan?

Sim only abonnementen worden over het algemeen aangeschaft door al smartphone gebruikende personen. Deze hebben al een telefoon in bezit en hoeven dus alleen nog maar een abonnement af te sluiten. In sommige gevallen is het echter ook aantrekkelijk om een los toestel te kopen en hierbij een sim only abonnement af te sluiten in plaats van een abonnement in combinatie met een telefoon. U zult zelf voor uw persoonlijke situatie moeten kijken wat voor u het meest aantrekkelijk is.

Loopt uw abonnement bijna af?

Voorheen was het zo, dat wanneer u niks aangaf bij uw aanbieder van het abonnement uw abonnement automatisch doorliep. Het is echter letterlijk bepaald dat dit niet meer mag, want veel mensen hadden hierdoor financiële problemen. Wanneer u een toestel had in combinatie met een abonnement kunt u na het verstrijken van uw looptijd een sim only abonnement aanschaffen. Hierdoor zullen de maandelijkse lasten aanzienlijk afnemen.